Novi Sad
18.09.2023.
10:37 > 10:38
Zgrada Naučno-tehnološkog parka 2, koji se planira unutar Univerzitetskog grada, imaće devet etaža i površinu od oko 30.000 kvadratnih metara.
  • Drmr

    18.09.2023 21:15
    Za Munju
    Munjo, kolego, možda i školski, ja stvarno ne znam kako posla za tebe nema, studente 4 godine mašinstva pouzimaše firme, sve manje ih završava studije, što je loše po njih, al zanele ih pare. Posla za proizvodno gde hoćeš, samo tebe niko neće...
    Evo trenutno 4 konkursa u NS sa iskustvom i 3 konkursa za početnike.
  • Raša

    18.09.2023 20:39
    Biznis
    Odlično! Samo gradite, pojačajte to još malo, nije dovoljno. Pod okriljem fakulteta, i pojma "nauka", svi profesori, i drugi zaposleni, imaju pootvarane firme. Za sve, kao fol, naučne radove i istraživanja. A zapravo je sve ljuti komercijalni IT, i skoro svi poslovi su ili za inostranstvo, ili za vlast. Računi, naravno, nisu ovde, uglavnom. Pa tako ni porez. A nema ni sukoba interesa, je l', sve je to u službi nauke. Stariji studenti imaju svoj udeo, dok ostali dok se ne dokažu, i ako žele da polažu ispite, "bilo bi poželjno" da učestvuju i angažuju se, jer zamislite da neće... Ogrezlo društvo u svim segmentima, a nekad su na Univerzitetu radili intelektualci, i odatle izlazili akademski građani, gospoda.
    I šta ćemo sa tim? Pa ništa, naravno.
  • Novosadjanin

    18.09.2023 16:50
    Jad i beda
    A stednja struje se ne uzima u obzir kada se odobravaju sto neboderi sto poslovni sto stambeni. Liftovi idu na ugalj? I jos ce mi zatvoriti pogled sa prozora na tvrdjavu kao sto to cini i zgrada rektorata. Ja kupio stan da vidim tvrdjavu a sad moram da gledam arhitektonske promasaje. Gde to jos ima???
  • /

    18.09.2023 16:31
    /
    prvi ftn je sagradjen kao zasluga za maknutu lovu brzih pruga s. rdije.

    kakva zasluga je uradjena za ovo
  • Munja

    18.09.2023 15:53
    @neinformisanom
    Neinformisani.... vidi se.... na FTN-u izbacuju gomilu nepotrebnih zanimanja... zgrada zvlji prazna, nova će biti još praznija.... uzimaju pare za silne projekte koje nikome ništa ne znače niti će značiti... (završio mašinski - proizvodno mašinstvo, i mogu d..pe da obrišem diplomom)
  • komsa

    18.09.2023 15:45
    na mestu gde se planira ntp2 je bila planirana garaza!
    onda je komisija u vreme vlasti ds rekla da ne treba garaza nego objekat univeziteta ali manje spratnosti.
    sad odjednom ntp sa milion spratova..prvi ntp su projektovali profesori i saradnici sa ftna. i sve omasili plus zidao se 15 godina i jos nije gptov.
    uskoro krece da se gradi i nova menza izmedju asistenstkog doma i postojece menze i pored jos jedan apart hotel. tako da vise nema zelenila i slobodnog prostora
    bez ikakvog razmisljanja i plana se menjaju planovi za univerzitet.
    shvatila pokrajina da su pare u izdavanju lokala. a ponamestali se na funkcije u istom.
    taman kad uvedete naplatu parkiranja u univ kompleks i liman 1 i 2 limamci nece imati problem.
    a poseban pozdrav za besplatno parkiranje vozila sa tablicama iz cele srbije,vojvodine bosne i cg.
    strucnjaci moji.
  • Djiki

    18.09.2023 15:20
    (ne)informisan
    NTP je karika koja je potrebna nauci i visokom obrazovanju. Naravno da to ne razumeju oni sto sede kod Beze i na Strandu kibicuju sve sto hoda na dve noge. Potreban je i NTP2 zbog boljih uslova rada FTN-a i onih koji znaju zasto su tu na izvoru znanja, tu gde nema niti jedan slobodan kvadrat za iznajmljuvanje. Kibicerima treba parking, kafic, biciklana . . . i da "rade" posle 12.
  • Zokins

    18.09.2023 15:19
    Naučni
    Čemu to kada i onaj prvi zvrji prazan?
  • Милица Новосађанка

    18.09.2023 14:31
    Тако на тврђави отворише за Милеву Марић Ајнштајн - Милева Стена и у музеј турише камење ,кров и цреп још нису средили од олује ,правили селфи пар дана са Кинеским радницима па се разиђоше до следеће олује,Милева имаде заслуге беше Албертова жена ,родна кућа само што се не сруши као и музеј на Ђави па ће остати само упамћена као стена
  • Жика Дудук

    18.09.2023 14:20
    Само нам фале научници ништа друго у Србији када неко нешто патентира испаде луд и блесав , за заштиту патента се тражи преко 3.000 евра иако си уложио своја средства и знање држава га не признаје па одоше сви преко у ЕУ где се сваки патент озбиљно схвата као и намена,код нас шалабајзери од струке ништа нам не треба ако немаш партијску везу и ако патент није за војску,па ко се у иностранству прослави тек је онда наш Србин изумео,патентирао од родне куће спомен музеј...а ови са научног факултета боље да отворе центар за видовњаке што овај види да овај направи другачије низашта неће служити осим више радних места
  • Dule

    18.09.2023 14:15
    Srušite sve fakultete da Limanci imaju gde da parkiraju, kad već ne umeju da se dogovore gde će garaže da naprave ili barem bicikl da kupe. Šta će nam visoko obrazovanje?

    A sad ozbiljno, konačno mašinski institut da ide u istoriju. Može tu još više prostora da se ubaci. I UNS bi morao da smisli gde da pravi još jedan kampus. Trenutni nije dovoljan za 50 hiljada studenata. Bulevar Evrope na Jugovićevu ili na Mišeluku mora biti zauzet za kampus pre nego što poskupe te lokacije. Nažalost to mora da krene od profesora ili pokrajine, a ne SNS i gradske vlasti, oni nemaju dovoljno ni znanja ni želje da tako nešto izgrade.
  • IT expert

    18.09.2023 13:59
    Rentiranje sledi
    Taman da iznajmim jedno 500 kvadrata kancelarijskog prostora i 50 parking mesta za firmu.
  • Gori smo od Palerma!

    18.09.2023 13:56
    "Vreće Palerma"
    "Rezultat te arhitekture je pomamna gradnje šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, kada je Vito Ćanćimino, političar blizak nasilnom klanu Korleonezi (frakcija Koza Nostre), naredio rušenje sjajnih vila u secesiji kako bi se napravio prostor za betonske blokove, koji pokrivaju tone ogromnih prirodnih i baštenskih površina. To je jedno od najmračnijih poglavlja u posleratnoj urbanizaciji Sicilije i u istoriju su ušle pod nazivom ''vreća iz Palerma''."
    "-Reč 'vreća' nije slučajno izabrana da opiše taj period, kaže Karta, profesor urbanog planiranja na Univerzitetu u Palermu.
    -Poput pljačke varvara, mafijaši su grad devastirali betonom, unakazivši njegove parkove, pejzaž i prirodne lepote, istakao je on."

    "Kurir"

    Istine radi:
    sack (noun) - an attack on a building or town in which a lot of destruction is caused and many valuable things are stolen
  • Lala

    18.09.2023 13:35
    Jao si ga nama
    Ako ga naprave kao i prvi, teško da će ga iko koristiti. Totalno nefuncionalno, loše projektovano i izgradjeno, svako ko je ušao unutra se zgrozio. Na nesreću, to je samo još jedan način da se pojedini namlate para...
  • Lily

    18.09.2023 13:21
    samo 9 spratova?
    ajao al ce se ustupati poslovni prostor sns firmama.
    A vrtic i skolu u V. Petrovica necete da renovirate bagro lopovska?
  • Samo Bajilo

    18.09.2023 12:25
    Oće pevati Baja Mali Knindza?
    Fuuuuj
  • Mali đaci

    18.09.2023 12:17
    Mala škola
    Ima li ikakve nade i mogućnosti da najmlađi učenici i polaznici vrtića u prastarom objektu vrtića i škole u ulici Veljka Petrovića 2 (škola koja je uvek poplavljena posle jače kiše a objekat je ruina i dvorištem plivaju patke) dobiju konačno savremenu školu-vrtić? Eto oni baš gledaju u taj velelepni FTN ali iz žablje perspektive.
  • @Sofija

    18.09.2023 12:01
    Cemu i izgradnja crkvi a sve prazne - da se uzme kajmak na nabavkama i izgradnji
  • Jova

    18.09.2023 11:55
    Besmisleno
    NTP 1 je toliki promasaj, potpuno nefunkcionalna zgrada, kao da je projektovao neki moron. Praviti još jednu takvu zgradu je besmisleno, pa još dodeliti pola zgrade u centru Univerziteta nekakvim firmama bliskim vlastima je ravno ludilu. Na Univerzitetu je već sada ogroman problem sa parkingom, i taj problem je svakim danom sve veći.
  • Vanja

    18.09.2023 11:51
    A da prvo popravite polupane prozore i fasadu?!
    I onda popunite ovu.

  • Slucajni Prolaznik

    18.09.2023 11:47
    Gde su nasli bas masinski institut da ruse. Pa i ta zgrada je prazna, bome proveo nekoliko godina u njemu, mogu reci da bi bila steta da se srusi.
  • Cale

    18.09.2023 11:40
    Prizemlje, galerija i onda dva sprata do prizemlja?!
  • Kostunica

    18.09.2023 11:38
    Naucni park u Srbiji = zgrada za iznajmljivanje prostora.
  • @Sofija

    18.09.2023 11:34
    Pa da se "tenderiše"
    a posle da se izdaje u zakup...
    To je onaj sistem kad je za predmet fizičko vaspitanje izgrađen sportski objekat pored Đačkog igrališta. Posle jednostavno ukinuli taj predmet i izdaju objekat. Odleteli studenti, a pare same sleću...
  • Mile

    18.09.2023 11:31
    @Sofija
    Potemkinova sela
  • Munja

    18.09.2023 11:03
    PALNIRATE LI....
    A planirate li vi majstorčine, gde će ti vaši stručnjaci parkirati. Mi iz okolnih zgrada nema gde da parkiramo od vaših nada.... Svaka nada dolazi sama kolima i traži mesto da se namesti baš ispred. Kao da nemaju kolegu, drugaricu, drugara svi sami.... Imaju dole u podrumu parking pa nikoga tamo ne puštaju, a odvojili rezervisana (čuj rezervisana) parkinga ispred.
  • Sofija

    18.09.2023 10:58
    krađa
    Čemu to?
    Pa i ovaj je prazan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna